God hjelp med dårlig timing

Én av mange tanker som gikk veggimellom inni hodet mitt var: “Hvordan kommer min eldste til å takle rollen som storebror?”.

20190425_204146

Dette punktet var veldig viktig for kona mi og meg. Storebror er en person dattera vår skal kunne se til hvis hun trenger trøst, omsorg og hjelp til noe. En hun kan stole på og kan dele ting med. En som holder hennes hemmeligheter trygge samtidig som han gir gode råd for veien videre. Men et slikt forhold mener vi må starte tidlig. Hvis starten er dårlig faller sjansene for at de skal kunne ha et så godt og nært forhold senere, tenker ihvertfall vi.

Derfor var vi tidlig ute med å snakke om hvordan vi tenker å oppdra 2 barn. Vi var faktisk så tidlig ute at vi snakket om det lenge før barn nr.2 var aktuelt. Vi er heldigvis veldig enige i barneoppdragelsen, så denne slagplanen var relativ enkel for oss å sette sammen.

Da jenta vår, Lara har grodd fast i mamman sin pga amming så har jeg gutten vår, Léon for fullt. Mor tilbringer tid her og der med ham når Lara sover eller leker. I de samme tidene mor tilbringer kvalitetstid med Léon, er jeg sammen med Lara, hvis hun er våken da. Utover det så er ikke jeg med Lara før Léon har lagt seg på kvelden. Grunnen til at vi gjør det på denne måten er at Léon ikke skal kjenne på tapet av oppmerksomhet nå som den må deles.

Denne tilnærmingen (og helt sikkert andre faktorer) har gjort at Léon elsker Lara kjempehøyt. Han viser ingen tegn til sjalusi og blir sint på oss dersom han mener at vi behandler Lara dårlig. Gud hjelpe oss da vi måtte suge ut nesa til Lara under en forkjølelse! Han trodde vi gjorde henne vondt og da fikk mor og jeg passene våre stemplet, for å si det sånn. Så vi er oppi skyene av glede over den kjærligheten storebror har for lillesøster.

MEN… han har en tendens til å hjelpe til når det passer verst og ikke hjelpe til når vi trenger han mest?

Når Lara er trøtt og grinete og trenger bleieskift og må ammes før hun legges, er Léon på plass for å “tvinge” på henne smokk og stryke henne på kinnet og kose med henne og vise omsorg mot hennes vilje. Da er han 100% tilgjengelig og super hjelpsom.

Men når kona sitter i sofaen med Lara, og Lara dusjer mor i gulp, så spretter mor opp for å hente gulpeklut, treffer kneet i stuebordet og velter et glass saft, mister pleddet til Lara oppi saften og oppkastet samtidig som hun tråkker på en legobit, vrir seg i smerte mens Lara skriker og gråter av full hals og mor spør Léon, superstressa: ” Léon kan du hente gulpekluten hennes til meg fort?” så svarer han iskaldt tilbake:

.
.
.

“… jeg er sliten… vi lekte sisten i barnehagen!”

khgffghhjk

Takk skal du ha Léon ❤😅
-familieherren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s