Christmas is coming 🎅

Jula nærmer seg med skumle skritt som knirker i skjelettet. Julegaver har blitt kjøpt inn siden August, men siden jul er en høytid av mirakler så mangler det på mirakuløst vis fremdeles en del gaver. Pepperkakedeig er kjøpt og pepperkakeformene rotes fram fra nederst i skuffen under papptallerkner og borddukene, og selvfølgelig kjevlet som du tenkte “vasker det ordentlig når jula er over” i fjor, men som aldri skjedde.

Og den ene naboen som finnes i alle nabolag har allerede begynt å risikere ryggen, hoftene og lårhalsen på toppen av en gammel og rusten stige fra 19-pil-og-bue fra Biltema for å sette opp julelys langs takrenna. Og han overdriver noe så inni granskæuen:

giphy-19

Folket har begynt å handle inn ved, gløgg og julebrus. Julestemninga har inntatt alle nabolag, kjøpesentre og lommebøker.

Yes, the holiday season is once again upon us! Nå skal det bakes lussekatter i fellesskap!

 

Vi har stresset alle mann i flere uker allerede. Vi stresser fram til julaften så vi kan samle familien og stresse sammen i noen dager til før vi endelig kan senke skuldrene. Men dette gjør vi pga samholdet og koset det medfølger. Med utgangspunkt i min religion så feirer vi ikke jul, men hvordan kan man takke nei til tid med familien? Vi kjøper gaver til hverandre og viser at vi bryr oss om hverandre, koser oss og har det kjempehyggelig i hverandres selskap. Så… kall meg en synder! Men jeg kan ikke gi fra meg julefeiringen, uansett hvor mye stress det innebærer.

I disse juledagene mens vi koser oss gløgg ihjel (pun intended) er det viktig å ikke glemme de som ikke har noen å feire jul med. Det er alltid noen som gruer seg til jul. Inviter gjerne folk du vet ikke har noen å feire med, inviter en nabo på julemat, kjøp en kopp kaffe (med litt kardemomme for å tilsette julestemning) til en tigger, kjøp en liten gave til noen du ikke har snakket med på år og dager, gjør én god gjerning utenom det vanlige i år. Gjør vi alle dette så garanterer jeg at noen blir glade for at det blir jul neste år også.

Kirkens bymisjon har en veldig fin juleaksjon de kjører hvert år. Hvis du kan smøre deg en matpakke til jobben en av de dagene fremover og spare deg for lunsjen du kjøper ute, så kan du heller avse 80kr til kirkens bymisjon. Send SMS: GLEDE til 2490 og gi 2 middager til noen som virkelig trenger det. Kanskje den lille oppmerksomheten redder livet til en som ikke tror noen bryr seg?

På forhånd God Jul til alle venner, bekjente, nære og kjære 🎅 og selvfølgelig mine lesere ❤
-familieherren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s