WOW! Få med deg dette showet!

Jeg drar aldri på show. Jeg har aldri vært på en konsert eller en boklesing-event. Sånn sett er jeg en kjip og lite sofistikert type. Box office filmer fra hollywood har jeg derimot aldri gått glipp av på kino!

Likevel har jeg alltid hatt et ønske om å dra på forestillinger. Da jeg ble pappa følte jeg at det var et must! Jeg vil at min sønn skal bli en som går på forskjellige show og alltid har opplevelser han kan dele med andre.

Så nå har jeg også begynt å gå på show, barneshow, vel å merke.

Sist helg bestemte vi oss for å dra på showet “Walking with dinosaurs”!

20181014_165052

Og med “bestemte vi oss” mener jeg at vi bestilte billettene i februar en gang og hadde helt glemt det til kalenderalarmen til fruen ringte. Med det så hadde vi en spennende Oslo-helg i vente!

Vi ankom Oslo spektrum 5 min før showet startet og endte opp i en kø med MINST 200 andre mennesker. Men personalet der skal ha skryt for at de hev samtlige inn på de 5 minuttene de hadde til rådighet!

Men alt av lys var slukket da vi gikk inn. Jeg bærte ungen så han ikke skulle falle ned trappa, men det endte med at jeg selv holdt på å ta snarveien ned trappa med ungen i armene. Hadde det ikke vært for mine akrobatiske ferdigheter som hører hjemme i OL kunne det gått ordentlig gærnt. At de ikke hadde noe belysning i trappnedgangen ble fort en minus i min bok. Men vi kom oss på plass og Léon satt spent og ventet.

20181014_151919

Så til selve showet!

Det startet med en ung herre som introduserte seg selv og begynte å fortelle om tiden før mennesker på jorda. Han hadde mye nyttig informasjon som hadde blitt justert ned til “barnenivå”. Han var entusiastisk og det var tydelig at han var engasjert i sitt arbeid. Han snek inn noe voksenhumor under radaren, men hovedsakelig var showet rettet mot barna. I tillegg var kostymen hans top-notch! Han så ut som en ordentlig eventyrlysten dinosaurentusiast som trives i skogen.

20181017_202624

(Bildene er tatt på avstand og zoomet inn, så beklager kvaliteten)

Selve dinosaurene er noe av det drøyeste jeg har sett. Alle i salen satt med et uttrykk som vitnet om en opplevelse de sent ville glemme. Dette var kvalitet og materiale fra hylla over den øverste hylla! Dinosaurene så veldig livlige ut og de var laget i riktig skala, noe de gjennom hele showet minnet oss på ved at verten sto nær dinosaurene slik at vi kunne se størrelsesforskjellen.

Showet var hele tiden informativ, men for å gjøre det mer spennende inkluderte de også litt “dinosaur-action”….

– nei, din gris! Ikke dinosaur-sex, men dinosaur-slosskamper! De tydeliggjorde hvem som var planteeter og rovdyr gjennom noe informasjon og noe slosskamper. Det var spennende og musikken sto godt til slosskampene.

Den siste dinosauren som ble introdusert var også dinosauren som fikk en entré ulik alle andre. Det var ingen tvil om hvem som var kongen på haugen, eller kongen på jorda før. Dette var altså ingen ringere enn selveste Tyrannosaurus Rex!

Léon var, i mangel på bedre ord, helt borte!

20181017_202649

Showet endte med kometen som utslettet dinosaurene. Dette ble gjort i stil med en fyrverkerilignende bruk av lys og farger.

Hvis du får muligheten til å ta med barna dine, nevøer eller nieser på det showet… Do it! Det var verdt de 500kr pr pers og veien dit, pluss parkering. 😁

Beskrevet med ett ord var dette showet: MAGISK!

Etter showet var det rett hjem og bygge en hule der vi kunne gjemme oss for dinosaurene.

20181014_132913

 

 

-familieherren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s