HJELP, kona er gravid!!

Klær begynner å bli trange, legebesøk blir hyppigere, humørsvingningene er til å få nakkesleng av, å knyte skoa blir en tyngre treningsøkt og toalettet har blitt til et oppholdsrom… men nok om meg, KONA ER GRAVID!

IMG_5793

Jeg må ruste meg til de kommende månedene! Jeg må være klar for alt på sekunders varsel. Jeg må laste ned gravid-apper og baby-apper. Jeg må begynne på huskelista! Basert på søkelista mi anbefaler youtube meg videoer av bleieskift og enkle matoppskrifter for barn.
En storm av forventninger er på vei og det finnes ingen ly. Jeg må stå som en fast klippe, som David mot Goliath!

Jeg har allerede begynt å lese gravid-apper. Jeg valgte å bruke “preglife” fordi den er brukervennlig og kommer med gode innspill.

246x0w

Den appen har egne faner for fosteret, den gravide og partneren. Jeg er naturligvis veldig opptatt av partner-delen av appen. Den handler i bunn og grunn om hva jeg skal og ikke skal gjøre for at kona skal være glad og omgjengelig. Så jeg følger den slavisk.

Konas humør blir nå styrt av været og hun kan lukte ALT!! Så når som helst kan jeg gjøre noe gærnt. Linjen mellom “verdens herligste mann” og “verdens største drittsekk” blir stadig smalere. I det ene øyeblikket er jeg perfekt fordi jeg tar oppvasken på eget initiativ, men plutselig blir jeg en ufordragelig sekk full av dritt fordi jeg henter kålrot når det klart og tydelig står sellerirot på handlelista. Når ble det to forskjellige ting liksom!? Så jeg prøver å holde meg på konas gode side så godt det lar seg gjøre. Fordi hvis du havner på shitlista til ei gravid dame… da er det bare å pakke baggen og sette på “Momma I’m coming hooome”! Det er allmenn kunnskap.

En gravid kvinne lever livet i svangerskapsperioden…

putnicko-osiguranje-za-trudnu-zenu

Mulig den setningen ikke tok turen innom hjernen før jeg skrev den. La meg omformulere: en gravid kvinne gjennomgår helvete i svangerskapsperioden

hate-being-pregnant-810x827

… men alle som er glad i vedkommende tilbyr hjelp i hytt og gevær. Jeg er personlig sjåfør, fysioterapaut, psykolog, massør, vaskehjelp, kokk og bestevenninne. Men det beste er når kona snur seg til meg og sier: “Du er så snill og god, Sammy. Kan du ikke alltid behandle meg sånn?”…

e99e6b5e-ca6c-4c19-87b7-dfd63db6381a_m

La oss tenke på den der litt. “Alltid behandle meg sånn?” Alltid behandle deg som om du er gravid? Det tror jeg blir slitsomt i lengden, selv for kona!
Kona behandler meg som en konge når jeg er pjusk og har manneinfluensa. Verdens beste linsesuppe kommer, skål etter skål, et lite, fuktig og kaldt håndkle ligger pent på panna mi, huset vasker seg sjæl og klærne mine er nyvasket og bretta hver eneste dag. Jeg kan ha hyggelige stunder med lillegutt, men kan gi stafettpinnen videre til kona så fort lillegutt krever noe som helst. “Du er så snill og god, Farah. Kan du ikke alltid behandle meg sånn?”. Eller blir det litt rart, kanskje?
Men hun skal få lov til å si sånt, hun er jo gravid.

Vi var nylig på 3D-ultralyd. En drøy opplevelse, uavhengig av hvor mange ganger du har vært med på det tidligere. Mor og søster ble med på turen. Så fort vi fikk øye på lille prinsessa begynte damene: “Hun har kinnbeina dine, hun har nesa til mor, hun har haka di, etc.”. Som eneste mannen tilstede må man bare jatte med, men helt ærlig så blir jeg overraskende lite klokere av den ultralyd-økta. Jeg klarer ikke å se likheter mellom barnet og meg selv, eller kona for den saks skyld. Eneste måten jeg kan finne ut om hun ligner på meg er hvis jeg dykker i en vanntank, holder en 3kg indrefilét over ansiktet mitt og legen utfører en ultralyd utenpå filéten. Da kan vi kanskje avgjøre om hun har arvet min eller mors munn.

Men i denne travle tiden må ikke den kommende storebroren bli glemt!

IMG_0689

Nå virker det viktigere enn noen gang å ha en veldig anerkjennende holdning til vår Léon på 4 og et halvt år. Hvordan kommer han til å ta rollen som storebror? Kommer det til å bli sjalusi? Hat eller ren kjærlighet? Han snakker allerede masse om sin lillesøster og har planlagt alt han skal ha henne med på når hun kommer. Han er god som gull og elsker babyer, så dette virker lovende.

Det føles som vi akkurat ble ferdig med baby-tida til Léon med bleieskift og alt som medfølger. Men nå skal vi plutselig tilbake til vogn, smokker og flasker, stelleveske, rumpesalve, små kluter til oppkast, smekker, stellebord og bleieskift, babystol, vippestol, bilstol, babyseng, bråkete barneleker og søvnløse netter.

parents-fatigue-chronique

Det virker som et stort skritt tilbake, men samtidig et kjempesprang framover.

Men det kommer nok til å gå bra. Hvor vanskelig kan det være med en baby til? 🤪

02

 

-familieherren

En stor takk til André Askeland for de fine bildene i forbindelse med graviditeten 😁 Sjekk ut hans kanal på youtube og lær masse om bilder: Moods of Monday! 😊

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s