Verdens forventninger til mannen!

Endelig barnefri kveld!

Det er rart hvordan foreldre lever for disse barnefrie kveldene, akkurat som arbeiderklassen lever for helgene, men likevel bruker hele kvelden på å savne og snakke om barnet sitt. Som en følelsesinvolvert far gjelder dette selvfølgelig like mye meg.

Ikveld har kona og jeg barnefri, og vi skal bruke den på å spise ute og gå på kino. For folk som oss, som har veldig få barnefrie kvelder, er restaurant og kino en eksotisk date. Vi spiste mat på kverneriet i Tønsberg. En top-notch restaurant for den som vil føle seg litt viktig og fin.

kverneriet

Hadde jeg fått tak i den umami-burgern og de kyllingvingene med blue cheese dip på kverneriet i flytende form ville jeg sprøytet det rett inn i blodårene! Som Barney Stinson så fint beskriver nytelsen: “the burger is so good I wanna sow my ass shut!”.

Under middagen stilles det uskrevne krav som å dra stolen ut for kona, la henne bestille mat først, flørte litt mildt med henne og si de riktige tingene en hel jævla kveld. Jeg må være like pimpa opp som Brad Pitt og bruke Morgan Freeman-stemmen min. Litt dristige komplimenter er også viktig for våre damer. Jeg må være humoristisk og litt utfordrende, være litt mannemann altså, samtidig må jeg ikke tråkke over grenser som er i stadig endring hos kvinner i dagens samfunn. Det i seg selv er et minefelt!

Anyways… kona valgte denne gangen en actionfilm hun visste jeg ville like, noe som egentlig ikke veier opp for alle de romantiske komediene hun har dratt meg med på… ikke i nærheten engang! Hun skal likevel få en stjerne i margen for å ha bestilt sofabilletter til “Skyscraper”.

200x200

Har dere sett den filmen, eller hvilken som helst adrenalinfylt action-/familiefilm der helten er familiefaren som skal redde familien så vet dere hva som forventes av mannfolka. Det er bestandig snakk om de “umulige” standardene sosiale medier og hollywood setter for damene i samfunnet. At ei dame kan hoppe rett inn i en XS denim jeans uten glidemiddel eller en dråpe svette koker over i sosiale medier og kvinner løper ut i sanden barbente for å skrike ut sine meninger om det. Alle er selvfølgelig fornærmet.

giphy-14

Men i helvete da… hva med oss? Vi må leve opp til The Rock som trosser byens autoritet og klatrer opp kraner og hopper inn i brennende bygninger i 150. etasje kun for å løpe mot bevæpnede menn, utstyrt med to never av vrede, for så å holde ei hel jævla bro med bare hendene så familien kan løpe over. I tillegg til alt det må vi se ut som greske guder med magemuskler karvet ut av selveste Zevs! Skal vi ikke snakke om den standarden? Det presset? De forventningene? Det kroppsidealet?

image_content_10326689_20180720101818

Det er stort press på oss familiefedre også! Hollywood setter umulige standarder vi heller aldri kan komme i nærheten av. Når kona snur seg mot meg med store og håpfulle øyne og spør: “Ville du gjort det samme hvis jeg og Léon hadde vært i den bygningen?”. Da kjenner jeg presset! Jeg vet at jeg aldri hadde kommet meg forbi politisperringa engang! Men for å beholde kona og familielivet må jeg tvinge fram en løgn mellom tennene. – “Pøh, The Rock glemte å ta imot den granaten med hendene og spise den så eksplosjonen ikke skader familien hans… det ville nemlig jeg gjort!”.

tenor-7

Det lages nå barbie dukker i alle fasonger. Høye barbie, lave barbie, mørke barbie, lyse barbie, rødtopp barbie, overvektige barbie, barbie med tannregulering, barbie med dobbelhake, barbie med appelsinhud, barbie med diabetes type 2, barbie med anoreksi, barbie med konsentrasjonsvansker, barbie med angst… ja, du skjønner tegninga.

 

Hvor mange forskjellige fasonger tror du Ken dukkene har fått?
Bare én! Jupp, det er pappa Ken med strikkegenser. Hvor er utbrente Ken? Hvor er skalla Ken? Hvor er alkoholiker Ken? Narkis Ken? Ken med økonomiske utfordringer? Ken på NAV? Nerde Ken? Gjeldsslave Ken? Hvor er “Ken’ene” vi kan kjenne oss igjen i?
Jeg ser liksom ikke for meg at denne typen her kunne solgt ut rader og hyller av dukker som ligner ham:

20180815_213105

Det er på tide å løfte bort alle de idealene til hvordan menn bør være. Vi vil også kunne være tjukke, spinkle, lave, høye, full av kviser, ha tannregulering, være arbeidsledige, ha fordøyelsesproblemer o.l uten at vi skal føle oss som noe mindre enn menn!

Jeg er fornærmet… krenket, om du vil!

Screen-Shot-2018-06-19-at-12.46.37-PM

-familieherren

2 Comments Add yours

  1. Odd martin says:

    Godt sagt

    Like

    1. Noen måtte si det 😏

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s