Hvis jeg hadde hatt superkrefter…

Filmindustrien styrer hvordan vi ønsker å leve og hva slags drømmer og fantasier vi har. Ja, selv hvilke redsler vi har. Det er en dristig påstand, men tenk godt etter:

Det var ikke skummelt å dusje før, men så kom denne hyggelige familiefilmen:

giphy-9

Mørket var helt harmløst helt til skrekkfilmene sprøytet frykt inn i hjertene våre. Nå er det bare å glemme å gå gjennom en gravlund etter klokka 8 om kvelden:

07ccb4e0e88fca3be4ee8d336067a7a4

Det var ikke skummelt å bade på stranda, men “knock knock. Who’s there?” – Jaws!

200

Klovner var morsomme æresgjester på barnebursdager, men nå må voksne mennesker i behandling for sin coulrofobi.

WEXuGK4

Selv søte og små jenter i en korridor har blitt et skrekksymbol!

black-and-white-creepy-girls-hallway-horror-Favim.com-264386

Need I say more?

De siste 30-40 årene har superhelter sakte, men sikkert gitt oss våte drømmer om en alternativ virkelighet. Gudene vet hvor mange knekte armer og ben Superman har ledet til, hvor mange dukningsulykker Aquaman har vært ansvarlig for og hvor mange blåmerker Hulken har påført oss som barn. Og fantasiene har aldri vært så store og levende som idag.

f8b7c58b-559f-4472-8026-4d0cde8d5661

Selv som voksen tar vi oss selv i å tenke: “Hmm, hvis jeg var superman, hulken, den usynlige mannen, batman etc. hadde jeg gjort ditt og datt.”. Med alle disse fantastiske evnene superheltene nyter godt av mens vi dødelige er på jobb fra 8 til 4, spør jeg deg:

“Hvilke superkrefter ville du valgt å ha?”
(Det er ikke lov å si Superman, det er juks!)

Verdens raskeste? Bli usynlig når du ønsker det? Kunne alle språkene i verden? Å være supersmart? Kunne puste under vann? Se i mørket? Fly? – det er jo så mye å velge mellom!

 

Jeg vet ihvertfall hvilke krefter jeg ikke vil ha. Jeg vil ikke kunne lese tanker!

tumblr_inline_orx1aqQ7AD1s50qig_540

Tenk så mye sykt man ville hørt. Ikke kan du bevise noe som helst av det du hører heller. Det hadde vært mer hodebry enn noe annet. De eneste gangene det kunne vært nyttig er for å gå over til neste dame så fort du vet at du har havnet i “friendzone” eller å gruse et jobbintervju.

 

Jeg ville ikke likt å kunne fly.

rs_680x248-170508054957-harry-styles-3

Jeg syns det var pes å få førerkortet, der alle skal ha deg til å kjøre dem hit og dit. Tenk etterspørselen hvis jeg kunne fly!

 

Å se gjennom vegger?

Nei, takk! Det er grunn til at det er vegger der, du skal ikke se folk når de tror de er alene. Det kan umulig komme noe godt ut av det. Jeg er redd for hva jeg kan se når jeg åpner dører, så det der er ikke “min kopp te” akkurat. Og helt ærlig, vi kræsjer i glassvegger nok som det er…

OJXCzHb

… trenger ikke å legge til tre- og murvegger til den lista.

 

Usynlig? Hva er det godt for når ingen kan se deg? Dessuten kan ikke klærne være usynlige med deg, så du hadde måttet være naken for å være usynlig. Tenk på vinteren da, når situasjonen krever at du skal være usynlig ute. Dør du av kulde så er sjansene små for at noen finner deg. Også kan man vel egentlig ikke se seg selv heller? Eller?
Så må du gå overalt da, du kan ikke akkurat kjøre bil eller sykle:

tumblr_msoueatTKZ1rmdlano1_500

 

Jeg ville nok gått for verdens raskeste.

PnM2iU

Jeg ville ikke brukt kreftene på å bekjempe ondskap og kriminalitet, men hverdagslige gjøremål. Det ville skapt stooooore rom for fritid i en ellers travel timeplan. Huset ville alltid vært ryddig og rent, jeg ville alltid vært nydusjet og kona ville vært fornøyd. Jeg får bestandig høre fra kona at jeg er treig, så da kunne jeg vist henne!!
Ellers ville jeg lest til alle utdanninger tenkelig og gått opp til eksamner som privatist. Jeg hadde lært meg mange språk også, spesielt spansk og russisk!

Men så kommer det et dypt spørsmål: hvis tid og rom henger sammen og tid er relativ, vil jeg eldes tregere ved å være raskere? Ville en spurtetur herfra til kina for å hente Wish-pakken min på et av pickup-pointene deres og tilbake til Norge gjøre at jeg blir 10min eldre, mens alle rundt meg ville blitt 5år eldre? Ville jeg på denne måten overlevd mine egne barn og barnebarn, dersom jeg brukte kreftene for ofte?
Isåfall hadde jeg måttet være veldig selektiv på når jeg bruker kreftene mine.
Hvis dette stemmer hadde jeg nok stoppet opp og heller prøvd å nyte tida med familien min. Jeg hadde så klart ranet en bank slik at jeg ikke trenger å jobbe da, det føler jeg er en lav terskel… et must, om du vil!

Så hadde jeg helt klart brukt kreftene i nødstilfeller, som for eksempel å redde noen fra å bli påkjørt, redde grandiosaen fra å bli brent eller å ta oppvasken.

Jeje, mye å ta med i betraktning her.

 

Hva ville du gått for da??? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s