Du….. ja, du ja!

Når du tar med deg barnet ditt til legen, så følger du ivrig med på det legen sier, tar mentale notater og imøtekommer alle instruksjoner. Du er ikke en utdannet lege og legger derfor ditt barns helse i hendene til en lege fordi det er til barnets beste. Du lar de profesjonelle ta seg av det.

Concerned

Når du drar med deg barnet ditt på babysvømming så lar du svømmeinstruktøren “Vigdis” nærmest drukne barnet ditt i klorvann fordi “dette vil lære barnet å holde pusten under vann”. Du stiller ingen spørsmål og legger all din tillit i hendene til Vigdis som ser ut som hun torturerer ungen din for hemmelig informasjon. Du er ingen svømmeinstruktør så du lar de profesjonelle gjøre jobben sin fordi det er til barnets beste.

ZUnH1y8

Men når en pedagogisk leder i barnehagen påpeker at barnet ditt kan ha behov for oppfølging på forskjellige deler av utviklingen – nei, da har du plutselig svart belte i pedagogikk du!

Det er det verste jeg har hørt og dette finner jeg meg ikke i. Nå skal ledelsen i barnehagen få høre og jeg krever at drastiske tiltak iverksettes umiddelbart. Innretter ikke den pedagogiske lederen seg og ber om unnskyldning så skal jeg sørge for at han/hun mister jobben og aldri får jobbe i barnehager igjen!


SLAPP… AV ! Herre jesus…

Ingen er ute etter å ta barnet ditt. Ansatte i barnehagen ønsker kun det beste for barnet ditt. Du blir glad i, og knytter deg følelsesmessig til en katt du har hatt i ei uke. Barnehagepersonalet tilbringer 6-8 timer OM DAGEN, i flere år med barnet ditt. Mange av dem må kjempe mot tårene når barnet ditt skal forlate barnehagen og begynne på skolen. Og noen av de taper kampen mot tårene. Det bør ikke være et snev av tvil rundt personalets intensjoner og ønsker for ditt barn.

 
Hadde den pedagogiske lederen på avdelinga til ungen din visst like mye som deg om barn og barns danning og utvikling, da har han/hun pådratt seg en kvart million i studiegjeld og kastet bort 3 år av livet på høgskolen for ingenting! Jeg er selv en utdannet førskolelærer og kan bekrefte at det vi lærer gjennom 3 år på høgskolen ikke er allmennkunnskap. Så hvis du føler at du kan like mye om barn og pedagogikk som en utdannet pedagogisk leder, da står det ikke på selvtilliten din akkurat, for å si det sånn.

Det er på høy tid at foreldre lærer å la de profesjonelle i barnehagen gjøre jobben sin, på lik linje med legen og svømmeinstruktøren. Tilliten til barnehagens personale bør (om ikke annet) være høyere da de tilbringer nesten like mye tid med barnet deres som dere selv.

source

Visste du at det er flere barn som tar sine første skritt i barnehagen? Nei, det gjorde du ikke! Personalet lar være å fortelle dette til dere slik at dere kan oppleve og feire denne milepælen sammen, som en familie. Dette, til tross for den store gleden de selv får av opplevelsen. Disse menneskene som har viet livet sitt til å gi barna deres en betong-solid start på livet og verktøy til veien videre, har både kompetansen og hjertet på rett plass. Akkurat dette ser ut til å bli fort glemt.

Når pedagogene mener at noe ved barnet ditt er bekymringsverdig, er det en faglig- og erfaringsbasert vurdering. Samtidig har jeg forståelse for at foreldre ikke ønsker å innkludere BUPA og PPT for tester og evalueringer av barnet deres. Ingen foreldre ønsker at det skal feile barnet deres noe. Ved å hente inn diverse pedagogiske og psykologiske innstanser så blir nemlig situasjonen veldig virkelig, noe foreldre kan vegre seg for.

Pedagoger i Norge blir drillet i konseptet “tidlig innsats”. I bunn og grunn betyr det at jo tidligere man oppdager avvik i barnets utvikling og iverksetter tiltak, desto større blir muligheten for et positivt utfall. Så dersom en pedagog påpeker noe du som forelder ikke anser som problematisk så bør du revurdere pedagogens anbefaling før du avviser den. Kanskje pedagogen vet hvordan dette utvikler seg etterhvert hvis ikke det blir satt inn ressurser til støtte og oppfølging? Og husk, det er til barnets beste.

Slik at det er sagt: Disse pedagogiske og psykologiske tjenestene kommunene tilbyr kan kun føre til ÉN ting: at vi som foreldre blir bedre. Etter min mening bør slike tilbud være tilgjengelige for samtlige familier, uavhengige av barnets tilstand, diagnoser eller vanskeligheter. Dersom du som forelder får tilbud om oppfølging av ditt barn og takker nei. Da er det, etter min mening, en form for omsorgssvikt!

86513689

Språk er det mektigste våpenet. Faller det i feil hender kan det gjøre stor skade. Alle må bestandig passe veldig på hvilke formuleringer, uttrykk, begreper og ord man bruker. Noen kan jo ta seg nær av det og følelser kan bli såret.
Men jeg håper at dette innlegget har såret noen følelser og at noen folk føler seg truffet. Her er det nemlig holdninger overfor barnehageansatte som bør opp til diskusjon!

Jeg vil også benytte anledningen til å takke alle barnehageansatte for den fantastiske jobben de gjør. Dere er en stor (og viktig) del av våre barns liv og deres arbeid setter spor i våre barns minner og hjerter 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s