Norges skumleste by

Du har ikke hatt en stirre-konkurranse med djevelen før du går ned Karl Johan med kone og barn. Satan, Oslo er en skummel by! Ikke send dine kjære og nære til Oslo!

20180328_183123
Bør jeg gå på den siden av fortauet som er nærmest gata slik at kona og ungen er trygge hvis en bil skeier ut av veien? Skal jeg holde ungens hånd med min venstre, slik at jeg har høyrehånda fri, i tilfelle noen angriper oss? Hva skal jeg svare hvis noen tilbyr oss narkotika midt på lyse dagen? Uansett hvor jeg står bør jeg vel ha 2 mulige nødevakueringsruter, eller? Jeg må huske å være dominant hvis løshunder går til angrep mot oss! Jeg må sørge for at det et tak tilgjengelig, slik at vi kan søke dekning under det dersom en drage dukker opp!
Vi er i Oslo… ALT kan skje!

All militærtrening flytter seg fra den støvete cerebrale boksen til den friskeste delen av hjernen. Jeg ville gjort Jason Bourne til en løpegutt hvis situasjonen krever at jeg bretter opp ermene. James Bond ville søkt ly bak meg og Ethan Hunt ville klamret seg fast i beinet mitt. Tror jeg da…

Jeg føler meg aldri så liten som jeg gjør når jeg er i Oslo. De ordene som brukes til å beskrive hvor liten planeten vår er i forhold til universet er like gjeldene for hvordan jeg føler meg i Oslo. Med andre ord: jeg er ikke skapt for storbyer.

Og hva i h****** skjer med trafikksystemet i Oslo? Du aner fred og ingen fare, og plutselig kjører du på togskinner og havner bak en trikk der alle trafikklysene viser hieroglyfer stedenfor farger som ellers i Norge! Er du heldig nok til å komme deg helskinnet ut derfra så havner du plutselig i motsatt kjørefelt. Jeg vurderte nesten å slenge på et “L”-skilt bakpå bilen for å få litt sympati fra alle andre trafikanter som var mer opptatte av å vinke til meg med langfingern enn å fortelle meg hva i h****** som foregår!

Anyways… vi hadde ihvertfall en koselig dag med shopping da, der jeg var bærehjelp for kona. Jeg fikk ikke driks engang… gjerrig kone!
Det var koselig helt til jeg gikk meg bort i verdens største klesbutikk. Hjertet hamret så det nesten datt ut av brystet. Jeg var livredd og hadde en “behind enemy lines”-følelse! Alle var fiender til det motsatte var bevist.

LRM_EXPORT_20180328_201005

Heldigvis hadde kona bare tatt med guttungen på prøverommet for å prøve på en genser. Da de gikk ut av prøverommet fant de meg krøpet sammen i hjørnet som en redd fugleunge etter å ha blitt angrepet av et rovdyr, forlatt og livredd.

De fikk meg trygt hjem og la et pledd rundt meg og lovet at de aldri igjen skulle gå fra meg i Oslo.

LRM_EXPORT_20180331_153954

Men skaden var gjort. Jeg hadde sett ting som ikke kunne bli usett! Det drøyeste jeg så var en overdreven stor mann, med et arr som begynte på panna, gikk over venstre øye og ned til kjevelinjen. Det venstre øyet hans var helt hvitt, han var snauklipt og hadde tydelig knekt nese, gulltann og et kumlokk til halskjede! Jeg visste ikke at det fantes slike mennesker andre steder enn i skrekkfilmer!
Jeg trenger ikke en mørk bakgate for å frykte denne mannen. Jeg ville ikke møtt på han på Amigos lekeland engang!

Jeg gleder meg til å komme tilbake til Tønsberg! Jeg skal kysse asfalten når jeg kommer til den trygge byen min. Jeg elsker deg, Tønsberg!

toensberg slottsfjellHjem, kjære hjem ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s