Ingen vet, og ingen kommer til å vite!

Hva er greia di, egentlig?

 

Alle har en greie. Noen har samme greie, noen har ulike greier. Noen har en helt syk greie, mens andre har helt harmløse greier. Noen har uskyldige greier, andre kan havne bak lås og slå for sin greie. Men én ting er sikkert: ALLE har en greie.

Jeg ser hver og en av dere!

 

Iseeyou

 

Bortsett fra at søkehistorikken vår skal bli funnet, så er vår største kollektive frykt at noen skal se oss når vi tror vi er helt alene. Man er seg selv 110% når man er alene, uten publikum og sosiale forventninger. Jeg tviler på at noen i verden kan si at de er seg selv ned til minste detalj når de er med dama si/typen sin. Det finnes ting som en ikke vil at selv familien skal være vitne til.

Vi vil så gjerne at alle skal synes vi er noe. Kanskje også noe vi ikke er. Vi har et press på oss fra en tidlig alder som gjør at vi frykter å bli sett for hva og hvem vi egentlig er. Vi skal da passe inn i kakeformen samfunnet har skapt for oss. De som ikke passer inn er jo outsiders. Så alle våre rare greier må vi få utløp for hjemme, der ingen ser oss.

Som mange andre, liker jeg å tro at alt i universet går i bane rundt meg. Alt handler om meg og mitt.  Selv i bilen sitter jeg godt sunket inn i setet med høy albueføring og et kult ansiktsuttrykk fordi alle på E18 kommer til å se meg og tenke: «Shit, han var kul han!». Når vi er på shopping under «Gule dager» der det er minst 50 personer i hver eneste butikk på kjøpesenteret i Tønsberg, står jeg «kult» og venter på at kona skal gjøre seg ferdig. Noen kan jo se meg, da må de tenke: «Dæven, han der var kul han!».

Når jeg kommer meg hjem kan jeg øke «meg selv» til ca. 95%. Disse 95% inkluderer altså raping, verdens høyeste nys, synging, “say yes to the dress”, ticks, pille meg i nesa, eller å pille ut navlelo, kanskje også å sette navleloet tilbake i navlen hvis jeg er for lat til å kaste det i søpla der og da. Allerede her kjenner kanskje mange seg igjen (håper jeg). Når jeg er helt alene hjemme derimot, da kan jeg være meg selv 100%. Kun meg og mine greier. Kanskje jeg snakker med meg selv? Kanskje jeg lager sanger? Kanskje jeg kler meg ut? Kanskje jeg strikker? Kanskje jeg lakkerer tåneglene mine? Ingen vet, og ingen kommer til å vite.

Så om du går rundt og er konstant kul, fin, morsom, sjarmerende, kjekk, vakker, og etc., så ikke tro at du lurer meg! Jeg vet at du går hjem til den drøye latteren din under «i kveld med Ylvis». Jeg vet du iblant ikke vasker hendene etter dobesøk eller pusser tennene hver kveld. Jeg vet også om de syke grimasene du lager i speilet når du hører på musikk på badet. Hvordan ser tåneglene dine ut akkurat nå? Hvordan ser kroppen din ut hvis du slapper HELT av nå? Er det ingen betalingspåminnelser i postkassa di? Æsj, biter du negler? Spiser du buse?

 

zach-mettenberger-picks-and-eats

 

Hvis jeg skal bli filmet med et skjult kamera når jeg er helt alene hjemme, og alle får se opptaket, så tror jeg de aller fleste vil kjenne seg igjen. Hvis ikke de kjenner seg igjen så er de forståelsesfulle fordi de selv vet at de har sine egne spesielle greier som de gjør hjemme. Men dersom opptaket vises til en forsamling, så vil samtlige i forsamlingen se rart på hverandre og utbryte: «Hva er det Sammy driver med?». På denne måten flytter de fokuset fra seg selv og sine egne greier, over til stakkars meg som sitter å gjør mine greier.

Dersom alle mennesker innser at de selv og alle andre har noen greier, så tror jeg vi kan være halvveis til utsletting av fordommer. Istedenfor å unngå øyekontakt resten av året, kan vi da vinke pent til naboen gjennom baderomsvinduet når de tar oss i å rappe i speilet til en eminem-låt vi ikke kan halve teksten til, med ørepropper på og et lommetørkle knytt rundt hodet. Jeg innser at det eksemplet hørtes veldig spesifikt ut, men det var altså bare et eksempel 😛

La oss gå sammen og ta imot de menneskene samfunnet oppfatter som «rare» kun fordi de ikke følger retningslinjene for «normalt». Kanskje vi har mer til felles enn vi tror?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s