Den verste følelsen jeg har hatt…

De siste dagene har vært helt fryktelige.

Jeg aner ikke nøyaktig når eller hvordan dette startet.

Jeg er egentlig en veldig frisk og noe sprek kar. Jeg har ikke store helsemessige utfordringer eller sykdommer. Det er ingenting helserelatert som kan forklare det som skjedde meg for noen dager siden.  Jeg var rådvill en periode når det var verst og sjekket google for symptomene. Det viser seg at store deler av befolkningen lider av det samme som meg… veldig ofte!

Helt ut av det blå startet hosten. Jeg fikk hosteanfall av ingenting. Jeg kunne ta et dypt åndedrag og hosten var i gang. Hosten var så konsistent at hvis du la til litt trommer, bassgitar og triangel, så hadde du hatt en hit på VG-lista! Kort tid etter fulgte magesmerter. Begge disse symptomene var helt overkommelige.

Så…

Fredag: Ting ble straks verre. Jeg merket at lungene ikke jobbet like ivrige som de pleier. Men jeg overlevde arbeidsdagen.

Lørdag: Pulsen økte og blodtrykket nådde nye høyder. Helgen var langt forbi ødelagt.

Søndag: Jeg fikk pustevansker. Hjertet banket fortere og fortere. Det føltes som om jeg hadde hjerteklapp. Jeg vurderte legevakta!

Mandag: Jeg klarte ikke mer! Feberen hadde meldt sin ankomst. Jeg hadde svettet gjennom hele natta og våknet opp i en innsjø av svette. Jeg måtte ta en egenmelding til jeg fant ut av dette. Jeg vurderte akutten!

Tirsdag: Nok er nok, nå må jeg til legen! Jeg ringte kl 08:00 og fikk booket en hastetime kl 09:00.

Jeg satt meg i bilen for å kjøre til fastlegen min og finne ut hva som feiler meg. Jeg måtte overføre litt kronasje fra sparekontoen min, som er like tom som en manns hode når han fisker og stirrer målløst ut i det intet, for å betale for legetimen. Jeg sjekket kontoen:

20180322_225211

Dette kan være vanskelig å tro… men symptomene forsvant med en gang jeg så lønnsinnskuddet!

Legen forsøkte å forklare med lange setninger og altfor mange fremmedord, han kunne like godt snakket fransk. Da han endelig byttet over til norsk forklarte han at jeg hadde hatt «førlønn-sjuke»! Dette krevde ingen medisinering eller behandling, men symptomene ville avta så fort lønna kom på konto, forklarte han. I de verste tilfellene han hadde opplevd, hadde ansatte måttet søke om forskudd for å overleve sykdommen.

 

Førlønn-sjuke:

20180309_154143.jpg

 

Payday B****ez:

20180312_080508.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s