ENDELIG guttehelg!

Dager i familielivet kan bli meget hektiske. Etter noen måneder, kanskje også uker, vil dagene smelte inn i hverandre og man vil ikke lenger se forskjellen på dagens start og dagens ende. Man ender opp med å gå rundt, sliten og trøtt i en tykk tåke av ansvar, omsorgsoppgaver og gjøremål.

34b49d33c036d149715b1a53ac8b0604933427b73eef1e7dc15b63901816e77b

I et forhold/ekteskap er det viktig å hjelpe hverandre i denne tåken. Så når kona peker ut at huden har begynt å synke inn i tinningen min, tar jeg det som at jeg ser rimelig mager ut og trenger en pause. Her er det viktig at man har en venn eller venner som kan ta imot en halvdød mann/kvinne.

Kona foreslår at jeg “tar meg en guttehelg hos en kompis”. Følelsen av å høre en slik setning kan ikke beskrives med ord, men jeg skal likevel gi det et forsøk for deres skyld.

“Små engler fløy rundt omkring med miniharper og flørtet elegant med harpestrengene. Delfiner svømte til havoverflaten med små bevegelser og inviterte meg uti. Fuglekvitring og naturens musikk spilte i mine ører små. Og to havfruer matet meg med druer på en silkemyk solseng av skyer…”

Hvis ikke det holder så kan jeg også beskrive det med en gif:

freedome
Umiddelbart hev jeg meg over mobilen og ringte min venn. Som den gode vennen han er begynte han å holde en presentasjon om alt han tenkte vi kunne gjøre den helga. Og til det svarte jeg: “Kan vi ikke bare… gjøre ingenting av det du nettopp foreslo?”. Han samtykket!

Og slik ble det til at vi gjorde 3 ting i en hel helg. Mat, netflix, søvn.

Single… best… weekend… !

Jeg er usikker på om mythbusters har vært på banen her, men myten om at man kan gro fast i noe viste seg å være sann!
Jeg klarte nemlig å gro fast i sofaen hos kompisen min! Jeg tilbrakte så mye tid i den sofaen at jeg fikk liggesår på hoftene.
Alt av livsnødvendige redskaper var innen en arms rekkevidde.

1. Mobil (for å bestille mat)
2. Pute og dyne
3. Vannflaske (viser seg at det er like viktig å holde seg hydrert selv om man er inaktive)

I hverdagen kan det fort gå ei kule varmt midt i all stresset. Så det å kunne slappe av blir en luksus man ikke bestandig kan unne seg. Uttrykket “kjede seg” har blitt brukt i negative settinger så ofte at det ofte omtales som noe non-produktivt. Å kjede seg er latterlig undervurdert! Jeg skulle ønske jeg kunne kjede meg oftere!

Etter helga kunne jeg komme tilbake til familien som en ny mann som har vært gjennom “extreme makover – mental edition”.

En beskjed til alle par der ute: Tilby din bedre halvdel en frihelg iblant, om det så betyr en litt mer belastende helg for deg selv. Det betyr verden for vedkommende. Og husk: “What goes around, comes around!”

En beskjed til dere som har en venn som får en frihelg fra familielivet: Din venn trenger bare å dekke primærbehovene sine for å overleve, “mat, hygiene og søvn”. Kan du slenge med litt underholdning som krever 0% innsats fra din venn så blir det en top-notch helg for din slitne venn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s