Trenger jeg hjelp?

Dagen har vært som alle andre dager, full av lek og moro, gullkorn fra barnemunn og kjærlighet i lufta. Men dagen tok ikke slutt på samme måte som alle andre denne gangen.

Nå nærmer det seg leggetid og jeg går tom for drivstoff. Så skal man gjennom kveldsrutinen med stell og legging.

Noen kvelder leser vi godnatt-historier, og noen kvelder synger vi godnatt-sang.

Ikveld ville han høre meg synge “So ro lille mann”. En veldig fin sang som alle fedre på et eller annet tidspunkt har nynnet på når det er mest upassende, f.eks. på treningssenteret mens man går rundt og er pumpa.

Men man skal da ikke synge godnatt-sanger til langt ut på midnatt, så jeg sang sangen én gang, noe jeg mener er én gang for mye for en voksen mann. Men det ville ikke Léon finne seg i, så han tok rennafart og satt i gang:

“So ro lille mann, So ro lille mann, So ro lille mann, So ro lille mann, So ro lille mann, So ro lille mann, So ro lille mann, So ro lille mann, So ro lille mann, So ro lille mann……”

Ikveld var jeg fast bestemt på å være en autoritær forelder. “Nei, gutten min, nå er det leggetid. God natt.”, sa jeg bestemt.

Det ga like liten effekt som en mild fis midt i den mest travle shoppinggata i Paris. Så jeg lot han holde på. Jeg skulle ikke knekke! Det var mann mot barn. Det burde ikke være noe tvil om hvem som kommer seirende ut av denne kampen.

Han fikk holde på i en halvtime, non-stop før jeg tenkte: “Nå begynner jeg å miste litt kontroll! Snart renner det over for meg, snart snæpper jeg!”, og da mener jeg ikke appen. Den pulserende blodåren i panna dunker hardere enn noen gang…

 

tenor-1.gif

Så gikk det gærnt! Det hele endte med at jeg reiste meg opp etter 35min og nærmest ropte hele sangen til han, noe aggressivt må jeg legge til.

 

tumblr_lyd1a5Q54Z1qfz0py

NOT my finest hour!

Bør jeg varsle barnevernet?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s