Six-pack eller familie-pack ?

Jeg har fylt 30år og den sprekeste delen av livet mitt er offisielt over. “Kvartlivskrisen” er i gang!

Jeg har prøvd litt forskjellige typer sport opp gjennom:

Jeg var innom den obligatoriske fotball-frenzybølgen som liten.

fotball fail

Men jeg var ikke noe god!

Så ble jeg litt eldre…

fotball fail 2

… men ikke noe bedre!

Da bestemte jeg meg for å utforske ukjent terreng og komme meg ut av komfort-sonen min: Turning !

 

turn fail

Det viste seg at det heller ikke var mitt kall.

Utrustet med turnferdigheter ga jeg fotball en ny sjanse:

fotball turn fail

Overraskende nok så var ikke turnbakgrunn attraktivt i fotballmiljøet. Jeg slutta på laget og ville finne et nytt et. Etter mye om og men fikk jeg plass på et fotball-lag i nærmiljøet, men…

 

amerikansk fotball

 

… det var ikke den typen fotball jeg var på utkikk etter. Jeg ga likevel amerikansk fotball en ærlig sjanse, men la det fra meg fort etter noen runder med god gammeldags juling. Opprørt kastet jeg inn håndkleet og ville heller gi karate en sjanse:

 

karate fail

Man må være smidig og myk for å drive med karateverdens høye spark, men det var ikke mine sterkeste sider, så det gikk… som det gikk.

Da var det Sammy ut på nye eventyr.  Man er ung én gang! Jeg ville bruke kroppen på en mer ekstrem måte mens jeg fremdeles hadde noen år med ungdom i meg. Så jeg prøvde skateboard og BMX:

 

 

Med nye blåmerker som dukket opp oftere enn oftest, var det på tide å legge bort de ekstreme sportene og finne noe annet. Skyting ble jeg veldig glad i etter 2008 da jeg tjenestegjorde. Hvorfor ikke gjøre det til en hobby?

 

skyting fail

… derfor!

Jeg hadde fått nok av ekstremsport, noe kroppen også bekreftet. Så i et siste desperate forsøk på å drive med en hvilken som helst form for sport, var saken avgjort: Jeg skulle fiske!

Det skal mye til for å ikke klare å fiske…

 

fiske fail

… men mine sportsgener stilte opp nok en gang og sørget for at drømmen ble knust.
Etter nærmere 23år med diverse sportsgrener har jeg kommet fram til den sjokkerende konklusjonen: “Jeg er ikke guds atletiske gave til verden!”.

Hele livet mitt har handlet om å finne snarveier til bedre helse, og økonomi forsåvidt. Bomma grovt på begge deler hittil har jeg også.

Nå har jeg fylt 30år, har kone og 1 barn, 100% jobb og en haug med regninger og gjeld. Når er det meninga at jeg skal bygge kropp da? Jeg rocker en god tønne nå, men er det teit å begynne å tenke på six-pack i min alder? Skal jeg tenke på å se bra ut på stranda eller holder det at magen ikke rister når jeg pusser tenner?

Slik jeg ser det er det enkelte folk som klarer å se ut som greske guder og kombinere det med travle dager med familie, jobb og ansvar. Disse folka er, etter min mening: Folk som lever av å trene, som f.eks. personlige trenere. Folk som må ha god helse for å beholde jobben, f.eks. politiet, militære, spesialsoldater og etc. Det er helt sikkert andre yrker som tilrettelegger for trening også.

Men sjeldent har jeg sett en familiemann med 100% jobb, kone og barn, hus og bil, regninger og gjeld, som har en kropp som snur hoder på stranda. Kanskje noen av de eksisterer også. Men er partneren hans lykkelig og fornøyd? Blir barna fulgt opp nøye på skole og bhg, og er lykkelige og fornøyde? Er sjefen på jobben fornøyd med arbeidsinnsatsen? Blir regninger betalt og gjeld nedbetjent? Er det mulig å ha en kropp spikket og finpusset av gudene uten at det tar tid fra andre viktige deler av livet?

For min del så synes jeg det er nærmest umulig å bygge kropp uten at det påvirker andre aspekter av livet mitt i stor grad.

Kom gjerne med tips hvis du har funnet det gylne snitt !

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s