Filmkveld-etikette

Jeg har vært ute en kald vinternatt før (Les: Filmkveld hos svigers) og anser meg selv som en aldri så “erfaren filmkveld-deltaker”.

Movie-Night1

Men denne tittelen har ikke kommet gratis. Jeg har måttet tilbringe lange filmkvelder med folk som såvidt har dyppet tærne i filmkveld-etikettebassenget. Folk som minner om den overstadig berusede onkelen på familiegjenforeninger. Folk som aldri helt finner sin sosiale plass ute med venneflokken. Og folk (av samme kjønn) som bestandig går litt for nærme deg så oversiden av hendene deres berører hverandre en gang for mye for hva som er komfertabelt /akseptabelt.

Slike amatøre flimkveld-deltakere har heller ingen respekt for de uskrevne reglene som danner fundamentet for en vellykket filmkveld, samt skiller oss fra dyr. Reglene kommer vi straks tilbake til.

Disse horrible filmkveldene har ført til at jeg har laget en kort, men detaljert huskeliste. Ønsker du å bli en god filmkveld-deltaker? Følg disse enkle stegene nøye og du vil merke at stadig flere invitasjoner finner sin vei til din innboks!

Uskrevne regler:
1. Gi faen i mobilen din!
2. Om du ikke liker filmen, ikke ødelegg den for andre.
3. Ikke start samtaler under filmen.
4. Det er lov å ta med litt snacks (til alle, ikke bare deg selv)
5. Verten har vetorett (1stk).
6. FØLG MED PÅ FILMEN!!
7. Gi faen i mobilen din!

Godt trente lesere la kanskje merke til at regel nr 1 og 7 var like…. det er ikke en skrivefeil..

Steg 1:
Møt opp uthvilt og i god tid for å hjelpe til å gjøre klar til filmkvelden.

guy_sleeping_during_movie

Forklaring:
Å være uthvilt er nøkkelordet her. Ingen kan fordra en som sovner under filmen! Det kan du like så jævla godt gjøre hjemme! Å hjelpe til å gjøre klar til filmkveld gjør at du kommer på godfot med verten, som du senere kan trenge vetoretten til. Tenk strategisk!

Steg 2:
Vær med å velge film, IKKE vær likegyldig!

Forklaring:
Å være likegyldig gir inntrykk av at du ikke kan filmer og at du uansett kommer til å tilbringe brorparten av tiden på mobilen din. Så kom med forslag, med mindre du vet at du er sær og kun liker uavhengige franske kjærlighetsfilmer fra 70-tallet.

image

Steg 3:
Ikke vær en dårlig taper hvis filmen du ville se ikke får flest stemmer.

giphy-downsized_s

Forklaring:
En unge som blir grinete fordi han/hun ikke kan få godteri på en tirsdag har sin egen sjarm. Men du er voksen, ta deg sammen og se (nyt) filmen!

Steg 4:
Spis av snacksen som er lagt fram.

07.13_SnacksSummerMovies_Blog

Forklaring:
Vær høflig og spis det verten har brukt øremerkede kroner på. Er du allergisk mot noe i dippen, spis kun potetgull. Er du allergisk mot noe i potetgullen, ta deg et glass brus. Er du allergisk mot kullsyre, ta deg et glass vann. Liker du ikke vann fra springen, dra til helvete.

Steg 5:
Hvis du har sett filmen før, se den igjen.

Forklarig:
Film er kunst. Hvis du klarer å høre på samme sangen flere ganger, eller se det samme maleriet flere ganger, eller se en håndballkamp.. ja da klarer du å se en film to ganger. Men IKKE snakk i munnen på skuespillerne bare fordi du vet hva de skal si, og ikke spoil noe i filmen! Kort forklart: Ikke vær en drittsekk!

Steg 6:
Si ifra når du trenger en dopause så filmen kan settes på pause.

PICT0307

Forklaring:
Det godtas og respekteres. Dessuten kan det gå opp for andre deltakere at blærene deres er på størrelse med heliumballongene på 17.mai.
I tillegg slipper andre å måtte forklare deg hva du har gått glipp av mens du har vært og tømt tanken.

Steg 7:
Når filmen er ferdig, bli igjen i noen minutter for å snakke kort om filmen.

Forklaring:
Ikke vær en partypooper. Delta i en kort samtale om hva du likte/ikke likte med filmen. Kom med konkrete eksempler for å støtte dine utsagn.

Steg 7,5:
Er det en Marvel-film, bli til slutten.

MV5BMTk2NTI1MTU4N15BMl5BanBnXkFtZTcwODg0OTY0Nw@@._V1_UY1200_CR90,0,630,1200_AL_

Forklaring:
Marvel-filmer har alltid “påskenøtt”-lignende sluttscener etter rulleteksten. Se den! Det er ikke lov å spole fram til den. Dere skal resonnere over filmen mens dere venter på sluttscenen.

Med alt dette tatt i betraktning, er det altså kun én ting man trenger da.. det er, på godt engelsk: Common-fucking-sense.

Takk for meg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s