Filmkveld hos svigers…

Filmkveld

Dette innlegget her håper jeg vekker noen reaksjoner hos svigerfamilien og fører til drastiske endringer!

Jeg logget inn på netflix på TV’en til svigers. Hobby-kriminell og “leve-på-kanten”-type som jeg er, la jeg til TV’en deres som nok en enhet på min netflix konto. Saksøk meg a!

En filmkveld bør starte med 10-15mins saklig diskusjon rundt filmvalg og lede til et demokratisk valg når filmutvalget er klart. Deretter bør det egentlig ikke være noen flere hindringer eller utfordringer, ikke sant? Vel….. velkommen til svigers!

Her følges nemlig ikke de uskrevne reglene for filmkveld! Det minner mer om et anarki der det politiske synet er “jeg vil/jeg vil ikke”. Min svigerfamilie er et tøffere publikum enn publikumet på live stand-up kveld for nykommere!

Å finne et filmutvalg er i seg selv en bragd med svigerfamilien min. Det ender alltid med at jeg blir bedt om å sette på “et eller annet”, som om ikke presset er stort nok fra før.

Så starter de gjerne filmen med 20min mobil, fulgt av 20min høylytt samtale om alt fra fotsopp til impregnering av hagemøbler. Allerede her får jeg høre fra flere kanter at filmen jeg har valgt suger. Selv om jeg verken har regissert eller produsert filmen så blir jeg overraskende nok litt lei meg.

Dersom, og KUN DERSOM filmen som har gått i bakgrunnen i 40min har klart å fange deres oppmerksomhet i 2 sammenhengende minutter så revurderer de om tiden deres kan ofres til filmen fremfor instagram. Når vi har klart å komme så langt så må jeg sette filmen på pause for å gi dem et detaljert sammendrag over personer, handlingen og konflikter. Nailer jeg sammendraget så ser de resten av filmen, men hvis jeg bruker for langt tid, så har jeg mistet dem. Så her gjelder det å bruke tida riktig.

Svigermor skal selvfølgelig ikke glemmes oppi det hele. Gjennomgående under hele filmen får jeg tilbud om mat og drikke med 10 minutters intervaller som om jeg er på besøk fra Mosambik. Så utrolig hyggelig som det er så når magesekken min et punkt der den forbanner meg for hver bit jeg tar. Men så høflig som jeg er takker jeg selvfølgelig ja til alt jeg får og viser magesekken ingen nåde. En hallik behandler nok sine “ansatte” på skippergata bedre enn jeg behandler magesekken min hos svigers.

Når jeg først har klart å samle fokuset deres mot TV-skjermen, må jeg tre varsomt. Her er hovedmålet å ikke gjøre noe som tiltrekker oppmerksomheten deres bort fra TV’en. Alt fra dopause til hosting er å tirre en sovende drage. Under enkelte scener må jeg passe på pusterytmen min. Jeg pisser heller på meg, lar teen blir kald og får sprengte blodkarer i øynene av å holde inne en nys enn å risikere å miste fokuset deres. Hører jeg en latter som ikke samsvarer med filmens handling, er det som regel en god indikasjon på at slaget er tapt.

Selv om jeg, ved et julemirakel klarer å hoppe gjennom alle disse ringene som står i flammer og holde deres fokus på riktig sted i stua, kan jeg glemme det hele ca. 20min før filmen slutter. Da er det nemlig tid for svigermor å ommøblere stua med madrasser, puter og dyner. Helst foran TV’en! Med all verdens gode intensjoner klarer min søte og tradisjonelle svigermor å ødelegge 2 timers intens innsats med blod, svette og tårer.

Filmkveldene tar som regel slutt der. Ingen får med seg slutten, og alle forteller meg hvor mye filmen jeg valgte suger.

Albert Einstein sa en gang: «Galskap er å gjøre det samme om og om igjen og forvente et annet resultat.». Jeg har prøvd å ha filmkvelder med svigers i godt over 5 år nå.

Gleder meg allerede til neste gang…

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments Add yours

  1. Edel says:

    Haha! Du får sagt det😂 kul blogg👊

    Like

    1. Hehe tusen takk Edel 😀

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s